تبلیغات در ارم بلاگ

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» حرکت طراحی لباس و زیورآلات به موازات یکدیگر

سرویس مد و لباس هنرآنلاین:رشته طراحی لباس و ساخت زیورآلات در جهاد دانشگاهی واحد هنر استان البرز به موازات یکدیگر گام بر می‌دارند تا جایی که بسیاری از هنرجویان این مسافت طولانی از شهرهایی نظیر: رشت، شیراز و کرمان را طی می‌کنند تا در این کلاس‌ها شرکت داشته باشند. این اشتیاق هنرجویان همان انگیزه‌ای است که باعث شد هنرآنلاین به این واحد سری بزند و گزارشی نو و تازه از فضای تدریس در استان البرز به تحریر بکشیم.

تدریس سرفصل‌های تازه دنیای مد

سهیل عباسی، طراح بین المللی و مدرس این کلاس‌ها که بر اساس جدیدترین متد روز دنیا به آموزش هنرجویان می‌پردازد معتقد است که باید نگاه تازه‌ای به سرفصل‌های دانشگاهی شود به همین خاطر من تصمیم گرفتم که بر اساس سرفصل‌های تازه دنیای مد تدریس کنم که مورد استقبال نیز واقع شد چرا که بسیاری از علاقمندان این خلاء را احساس کرده‌اند.

کلاس آموزشی او مملو از کسانی است که به گفته خودشان کیلومترها راه می‌پیمایند تا نگاه تازه‌ای به مساله طراحی لباس پیدا کنند.

فاطمه فخاری، طراح لباس سیرجانی است که به گفته خودش بالغ بر 30 سال در این عرصه فعالیت دارد و زیر نظر سازمان فنی و حرفه‌ای دارای آموزشگاه آزاد نیز هست. او معتقد است که آموزش طراحی لباس در ایران بیشتر بر جنبه‌های عملی و آزمون و خطا استوار است و یک نظام استاندارد و درست برای بخش آکادمیک وجود ندارد به همین خاطر مدت زمان شکوفایی عرصه طراحی لباس طولانی شده است.

او که مسیر طولانی سیرجان تا کرج را برای شرکت در این کلاس‌ها می‌پیماید معتقد است که اصول استاندارد و نگاه به سطح بین‌المللی در این کلاس‌ها همان چیزی است که او را جذب کرده است.

فخاری افزود: من معتقدم که به دلیل نبود یک روند استاندارد در تدریس، تا امروز موفق نبوده‌ام، زیرا نتوانستم کسی را پیدا کنم که این حوزه را به صورت امروزی و بر اساس مبانی و اصول رایج در دنیا به من آموزش بدهد.

او با اشاره به انگشت‌شمار بودن اساتید برجسته در این حوزه اظهار کرد: متاسفانه تعداد اساتید برجسته در این عرصه بسیار اندک است. به همین خاطر اغلب علاقه‌مندان در یک روند دایره‌ای شکل به تکرار می‌رسند زیرا مبانی تدریس و حتی مدرسین اغلب در چند دهه قبل‌تر حضور دارند و این مباحث را به روز تدریس نمی‌کنند.

آموزش آکادمیک نیازمند نگاهی تازه

معصومه شکراله پور، نیز دارای 13 سال سابقه آموزش در کشور است، او که از شیراز به این کلاس‌ها مراجعه می‌کند اعتقاد دارد که مساله طراحی لباس و مشکلات موجود در این حوزه مستقیما به مساله آموزش مربوط است زیرا تدریس و مبانی دروس در دانشگاه‌ها به روز نیست. او درباره دور بودن دروس دانشگاهی از استانداردهای بین‌المللی به خبرنگار مد و لباس هنرآنلاین گفت: به شخصه 27سال است که کار خیاطی انجام می‌دهم و بالغ بر 13 سال است که آموزش می‌دهم با این وجود و برای احراز مدرک و افزایش اطلاعاتم در سطح آکادمیک به دانشگاه رفته‌ام اما به جرات می‌توانم بگویم دروس دانشگاه هیچ چیز تازه‌ای به دانشجویان نمی‌آموزد.

او در ادامه افزود: من برای افزایش اطلاعاتم به جرات می‌توانم بگویم که در تمام ایران به جستجو پرداختم تا استادی را پیدا کنم که بتواند سوالات مرا به صورت اصولی پاسخ دهد اما تعداد این افراد انگشت شمار است و من توانستم با سهیل عباسی در مجتمع جهاد دانشگاهی کرج آشنا شوم.

این طراح لباس در پاسخ به این که چه انتظاری از اساتید و کلاس‌ها دارد گفت: انتظار هر هنرجو و دانشجویی این است که کلاس‌ها بر مبنای اصول و استاندارد باشد در حالیکه هر کسی بر اساس تجربیات خود به تدریس می‌پردازد و سعی دارد هر چیزی را که خود به آن رسیده است، را عمومی کند و نگاه علمی عملا کمتر دیده می‌شود، این همان مشکلی است که همه علاقمندان با آن رو به رو هستند.

کارگاه زیورآلات نیز پر شور و حرارت است، فضای کارگاه مملو از ابزارهای مختلف، آثار سفالی و برنجی است. کارها به صورت کاملا دست‌ساز و از جنس برنج و مس تهیه می‌شود. البته ظاهرا برخی نیز نقره را در بافت کارهایشان لحاظ می‌کنند.

بیشتر ایده ها مربوط به خود هنرمندان است که البته از زیورآلات ایرانی در آن ایده گرفته شده است. اغلب طرح‌ها مربوط به زیورآلات لرستان و ترکمن است و البته مقداری نیز ترکیب با کارهای مدرن تلفیق می‌شود اما از آنجایی که اغلب کارهای ترکمن و لرستان قوی هستند، ایده‌ها بیشتر از آنجا نشات می‌گیرد.

رشد اقتصادی زیورآلات در سایه طراحی لباس

سجاد سمیری، طراح زیورآلات درباره فضای پیشرفت کار به خبرنگار مد و لباس هنرآنلاین گفت: این پیشرفت در کار طراحی زیورآلات هست اما با توجه به اینکه شاخه زیورآلات نیز هنری است باید خلاقیت را در آن مد نظر قرار داد زیرا در صورت عدم توجه به این عنصر، طراحی هیچ ارزشی ندارد.

او افزود: صرفا زیبایی در این هنر مد نظر نیست قرار نیست القاء شود زیرا المان‌های هنر ایرانی را به تصویر می‌کشد و معنای خاصی دارد.

این هنرمند تصریح کرد: توجه به مفاهیم یکی از تلاش‌های هنرمندان این عرصه است که جدای از زیبایی تلفیق آن با لباس باعث کاربردی شدن آن نیز می‌شود البته زیورآلات صرفا گوشواره و غیره نیست و گاهی می‌تواند یک سنجاق سینه یا دکمه هم باشد.

سمیری اظهار کرد: این رشته هنوز به صورت کامل شناخته نشده است و هنوز جای کار دارد زیرا جایگاه مستقلی برای آن تعریف نشده است

او درباره شرایط اقتصادی این هر گفت: برای درآمد زایی، این هنر باید با طراحی لباس پیوند نزدیک داشته باشد. یعنی اگر یک طراح لباس قرار است کاری ارائه کند باید در کنار زیورآلات گام بردارد زیرا این همفکری باعث پیشرفت هر دو قشر می رود.


بازدید سایت خود را میلیونی کنید
فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  Telegram SMM Panel   |   ساخت وبلاگ   |   ساخت وبلاگ حقوقی   |   مودم اینترنت   |   خرید آنتی ویروس  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله